Press Releases

02 September 2021

Acacia Pharma organiseert een webinar met belangrijke opinieleiders waarin de ervaring van hospitaalgebruikers met Barhemsys® and Byfavo® wordt besproken

Cambridge, VK en Indianapolis, VS – 2 september 2021: Acacia Pharma Group plc (“Acacia Pharma”, de “Groep” of de "Onderneming”) (EURONEXT: ACPH), is verheugd om te kunnen aankondigen dat de Onderneming op donderdag 30 september 2021 om 18.00 u CEST een webinar geeft met als titel “Hospital User Experience with Barhemsys® and Byfavo®.”

Deze webinar bevat presentaties van de volgende belangrijke opinieleiders (Key Opinion Leaders, KOLs): Tong Joo (TJ) Gan, MD, MBA, MHS, FRCA (VK), FRCA (Ierland), LicAc (Stony Brook University Renaissance School of Medicine) en Richard P. Dutton, MD, MBA (US Anaesthesia Partners). Zij zullen hun ervaring delen met het gebruik van Barhemsys® en Byfavo® in de ziekenhuisomgeving. Ook de voordelen voor de patient en de toegevoegde waarde van deze producten voor invasieve medische procedures voor de behandeling van post-operatieve misselijkheid en braken (post-operative nausea and vomiting, PONV) en voor de inleiding en het onderhoud van kortstondige sedatie komen aan bod.

Barhemsys® is een intraveneuze formulering van amisulpride, een selectieve dopamine-antagonist. Het product is goedgekeurd in de VS voor de behandeling en preventie van postoperatieve misselijkheid en braken (Post-Operative Nausea & Vomiting, afgekort PONV), alleen of in combinatie met anti-emetica van een andere klasse. Byfavo® (remimazolam) is een injecteerbaar product voor snel-startende en kortdurende sedatie voor gebruik tijdens invasieve medische procedures bij volwassenen die 30 minuten of korter duren, met een snelle startende sedatie en een snel postoperatief herstel (recovery).

De presentaties worden gevolgd door een Vraag-en-Antwoord-sessie. Deelnemers aan de webinar kunnen tijdens de sessie vragen indienen via questions@lifesciadvisors.com.

Geïnteresseerden worden verzocht om zich op voorhand voor deze webcast te registreren via deze link. Wie niet kan deelnemen, kan nadien de webinar beluisteren op de website van de Onderneming via de volgende link. 


Curriculum vitae van de opinieleiders

Tong Joo (TJ) Gan, MD, MBA, MHS, FRCA (VK), FRCA (Ierland), LicAc  is Professor en Voorzitter van het Departement voor Anesthesiologie aan de Stony Brook University Renaissance School of Medicine in Stony Brook, New York. Daarvoor was Dr. Gan was Professor Anesthesiologie en Vice-voorzitter voor Clinical Research and Faculty Development aan de Duke University. Dr. Gan doorliep zijn medische opleiding aan het London Hospital Medical College van de Univeresiteit van Londen.
 
Dr. Gan is the stichtende voorzitter van de American Society for Enhanced Recovery (ASER), voorzitter van de Perioperative Quality Initiative (POQI), voormalig voorzitter van de Society for Ambulatory Anesthesia (SAMBA) en de International Society for Anesthetic Pharmacology (ISAP).

Richard P. Dutton, MD, MBA is Chief Quality Officer van US Anesthesia Partners, USAP. In deze rol leidt Dr. Dutton het comité dat verantwoordelijk is voor de gegevensanalyse en de  performantiemetingen waarbij gebruik wordt gemaakt van de collectieve gegevens en evaluaties van alle praktijken van US Anesthesia Partners met als doel de patiëntveiligheid en de klinische outcomes te verbeteren.

Dr. Dutton wordt algemeen erkend als leider op het vlak van anesthesia quality management. Sinds 2009 heeft hij verschillende leidinggevende functies vervuld binnen de American Society of Anesthesiologists (ASA), waaronder Chief Quality Officer en Medical Director van het Anesthesia Quality Institute (AQI). Voorafgaand aan zijn loopbaan bij USAP was hij Chief Quality Officer voor ASA en de stichtende Executive Director van AQI. AQI beheert het grootste anesthesieregister van de VS. De geaggregeerde gegevens van deze registers worden gebruikt voor de ontwikkeling van educatieve materialen en voor quality management benchmarking, academische papers, vergelijkend effectiviteitsonderzoek en rapporten voor ASA-stafleden en comités die gebruikt worden om de kwaliteit van de patiëntzorg te verbeteren.

Dr. Dutton vervolledigde zijn undergrad aan Harvard University; zijn medische opleiding aan Tufts University School of Medicine en haalde zijn MBA aan de University of Maryland. Hij vervulde zijn residentschap in anesthesiologie aan het Massachusetts General Hospital in Boston en was een dienstdoende anesthesiologist in het National Naval Medical Center tijdens zijn actieve diensttijd in de United States Navy. In 1994 vervoegde Dr. Dutton de factulteit aan het R Adams Cowley Shock Trauma Center van de University of Maryland, waar hij Director of Trauma Anesthesiology en Director of Clinical Operations was. Dr. Dutton werd tot Professor gepromoveerd in 2009, gebaseerd op zijn werk op het vlak van trauma system design. Hij is nog steeds actief binnen talrijke ASA-comités en federale comités die werken aan de ontwikkeling van maatstaven voor anesthesieperformantie, perioperatieve patiëntervaringen en nieuwe modellen voor de gezondheidszorg.

< back to list